Jonge violiste & altvioliste Bo van den Abbeelen brengt verhalen vol passie. Ze creëert interdisciplinaire voorstellingen en is lid van meerdere ensembles en orkesten. Daarnaast ontwikkelde ze zich in meerdere genres, wat haar muziek geschikt maakt voor elke gelegenheid. Bo is ook actief als viooldocente bij enkele muziekscholen in Noord-Brabant. Ze is vaste docente bij Cultuurplein Best.

Als docente, focust Bo op een prettige balans tussen plezier en techniek in het vioolspelen. Ze probeert haar leerlingen op een onderzoekende manier te kijken naar muziektheorie en viooltechniek, zo leren haar leerlingen reflecteren op hun spel en kunnen ze zelf ontdekken hoe hun spel het beste aansluit bij de nieuw aangeleerde viooltechniek. Door Bo’s brede achtergrond in muziek, vindt ze het belangrijk dat haar leerlingen in aanraking komen met verschillende muziekstijlen en zich ontwikkelen in een richting die zij leuk vinden. Klassieke muziek blijft de basis, maar daarnaast speelt Bo graag lichte muziek, volksmuziek en zelfs metalmuziek. 

Daarnaast vindt Bo een prettige sfeer erg belangrijk. “Vioolles is meer dan het beoefenen van het instrument, het is een wekelijks moment waarin de leerling een veilige omgeving krijgt om te praten, afleiding te krijgen, en vooral plezier te maken.”

Bent u geïnteresseerd in een proefles en wilt u contact opnemen? Vult u dan het invulformulier in op deze website, of stuur een mailtje naar bovdabbeelen@hotmail.com

bovandenabbeelen.jouwweb.nl