Claudy van Bokhoven
claudy1983@hotmail.com

Claudy van Bokhoven is als 9-jarige begonnen op klarinet bij Harmonie Oefening te Standdaarbuiten. Ondertussen heeft zij in 2006 haar opleiding Docent muziek aan het conservatorium te Zwolle afgerond. Ook heeft zij Hafabra-directie gestudeerd bij Alex Schillings. Op vele plekken is Claudy werkzaam geweest als muziekdocent, klarinetdocent en dirigent.

Op dit moment is Claudy onder andere werkzaam als muzikale duizendpoot bij het Kunstlokaal te Gemert. Zij verzorgt de muzieklessen/blazersklassen op enkele scholen in deze gemeente en wordt regelmatig ingezet voor verschillende muzikale projecten.

Ook is Claudy verbonden aan Harmonie St. Caecilia te Blerick. Zij is hier solo-klarinettist en 2e dirigent van het orkest. Na een aantal jaren actief te werken aan ledenwerving is de jeugdafdeling weer helemaal tot bloei gekomen. 2 dagen per week is Claudy in Blerick te vinden voor het geven van klarinet- en saxofoonlessen. Het Pretorkest voor de jonge muzikanten is hier ook een groot succes!

Sinds augustus 2018 woont Claudy in het Brabantse dorp Oirschot. De blazersklassen op verschillende scholen in deze gemeente worden sinds dit schooljaar door haar verzorgd. Daarnaast is zij dirigente van het opleidingsorkest van Muziekvereniging Arti. Ook geeft zij klarinet- en saxofoonles voor jong en oud in haar eigen lesruimte.

Naast de vele jonge muzikanten is er ook veel vraag vanuit volwassenen leerlingen. Je bent nooit te oud om muziek te maken!