Jonge violiste & altvioliste Bo van den Abbeelen brengt verhalen vol passie. Ze creëert interdisciplinaire voorstellingen en is lid van meerdere ensembles en orkesten. Daarnaast ontwikkelde ze zich in meerdere genres, wat haar muziek geschikt maakt voor elke gelegenheid. Bo is ook actief als viooldocente bij enkele muziekscholen in Noord-Brabant. Ze is vaste docente bij Cultuurplein Best.

Als docente, focust Bo op een prettige balans tussen plezier en techniek in het vioolspelen. Ze probeert haar leerlingen op een onderzoekende manier te kijken naar muziektheorie en viooltechniek, zo leren haar leerlingen reflecteren op hun spel en kunnen ze zelf ontdekken hoe hun spel het beste aansluit bij de nieuw aangeleerde viooltechniek. Door Bo’s brede achtergrond in muziek, vindt ze het belangrijk dat haar leerlingen in aanraking komen met verschillende muziekstijlen en zich ontwikkelen in een richting die zij leuk vinden. Klassieke muziek blijft de basis, maar daarnaast speelt Bo graag lichte muziek, volksmuziek en zelfs metalmuziek. 

Daarnaast vindt Bo een prettige sfeer erg belangrijk. “Vioolles is meer dan het beoefenen van het instrument, het is een wekelijks moment waarin de leerling een veilige omgeving krijgt om te praten, afleiding te krijgen, en vooral plezier te maken.”

Bent u geïnteresseerd in een proefles en wilt u contact opnemen? Vult u dan het invulformulier in op deze website, of stuur een mailtje naar bovdabbeelen@hotmail.com

info@titiabouman.nl

Mijn naam is Titia Bouman, violiste en viooldocente. Inmiddels heb ik ruim 10 jaar ervaring als

professioneel viooldocente, waarbij ik mijn passie voor de viool op vele kinderen en volwassenen

heb mogen overbrengen! Naast het lesgeven werk ik graag als uitvoerend violiste, met optredens als

soliste, in een orkest of kamermuziek ensembles.

Tijdens de lessen staat het plezier in vioolspelen centraal, samen met het ontwikkelen van een goede

basistechniek. Als docent geef ik de lessen vorm aan de hand van het karakter, de wensen en

mogelijkheden van de leerling. Ook samenspel vind ik belangrijk en ik bied de mogelijkheid om

podiumervaring op te doen tijdens voorspeeldagen of andere concertgelegenheden.

Mocht dit je aanspreken; neem gerust contact op voor een proefles.

Email: info@titiabouman.nl